top of page

Over ons

Patoe Ateliers is opgericht in 1984 in Maastricht door het echtpaar Frans & Bernadette. Sindsdien is het Atelier uitgegroeid tot een onmisbare plek waar ambacht & kunst bij elkaar komen. Het accent ligt op het nastreven van perfectie, functionaliteit, authenticiteit en individualiteit bij ontwerp & restauratie.

 

Frans Mulders restaureert en renoveert antieke tijd aanwijzers, van torenuurwerken tot de fijnste Zwitserse precisie horloges. Vrijwel alle gebruikte onderdelen kunnen in eigen atelier vervaardigd worden.

 

Bernadette Ramaekers ontwerpt sieraden, kleinplastiek & gebruiksvoorwerpen, met de filosofie dat een sieraad een verrijking moet zijn van een persoonlijkheid, alleen dan komt het tot zijn recht.

Meet The Team

Frans.jpg

Frans Mulders

Frans is opgeleid tot uurwerkmaker op de vakschool in Schoonhoven waarna hij zich in Zwitserland heeft gespecialiseerd in fijntechniek.

 

Hij restaureert en repareert de meest uiteenlopende klokken en horloges. Zijn atelier is, naast de winkel, verdeeld in een werkplaats voor het fijnere precisiewerk alsook een klokkenwerkplaats waar hij zich toelegt op de reparatie van grotere exemplaren. Onderdelen worden zo nodig op ambachtelijke wijze vervaardigd, met gereedschap dat vaak al in de achttiende eeuw in gebruik was.

 

Als gepassioneerd vakman en met jaren van ervaring, vindt Frans het nog steeds inspirerend zich te verdiepen in al dan niet bijzondere klokken of horloges en hun geschiedenis.

Kopie%20van%20versch_edited.jpg

Bernadette Ramaekers

Bernadette is opgeleid aan de Kunstacademie in Maastricht.

 

In haar atelier & galerie vervaardigd ze een eigen collectie van exclusieve sieraden. Haar stijl omschrijft ze als organisch en constructief, met een streven naar essentie, originaliteit en draagbaarheid. Ook de persoon die het sieraad aanwendt, speelt een belangrijke rol bij het ontwerp.

 

Zoekend naar de balans tussen schoonheid & functie, maakt Bernadette prachtige en unieke sieraden.

bedrijfsreportage (patoe)-0119.jpg

Michael Rulkens

Michael was opgeleid tot elektricien, hij was echter gefascineerd door klokken en vanaf 1999 is hij door Frans opgeleid tot klokkenmaker.

 

Hij houd zich voornamelijk bezig met de restauratie van de grotere uurwerken en met zijn jarenlange ervaring en toewijding maakt hij een belangrijke aanvulling aan dit bijzondere team van ambachtslieden.

bottom of page